Nem hagyott nyugodni ez az egy percig fővő tojással készítendő öntet, így ma megcsináltam. Valójában a lényege, hogy lágytojást készítünk, ezt aztán kifolyatjuk egy tálkába, majd ehhez adjuk az olívaolajat és a citromlevet, s jól összekeverjük - a maradék Cézár-salátát már ezzel az öntettel ettem meg.:)
Ezeknek a salátáknak a lényegét ténylegesen az öntetek adják meg, hiszen adnak egy plusz ízt, s kihozzák a zöldségek, gyümölcsök másfajta ízét. Azért érdemes minden hozzávalót előtte is megkóstolni, hogy tudjuk, honnan is indultunk el!:).... ma is így tettem!:)
Rákerestem a OneRepuclic oldalára, s gondoltam, belehallgatok egy-két lemezükbe.
http://onerepublic.com/music/
Azonnal átirányított a Spotify oldalára, ahol egy gyors regisztrálás után a számokat teljesen le lehetett hallgatni! Nem kért bankszámlaszámot, sem egyéb olyan adatot, ami esetleg arra utalt volna, hogy rányomulna a pénztárcámra, tehát, most ezzel hallgatom a Native című albumukat.:)... már, ha épp tud csatlakozni, mert mostanában nem mindig működik a vezeték nélküli internetezésem egyes oldalakon.
https://play.spotify.com/
Ma már mindenhol láttam zellerszárat... úgy éreztem, hogy elöntötte Debrecen városának zöldséges standjait... Biztosan volt tavaly is sok helyen, csak akkor nem tudtam, hogy nekem ezt valamikor keresnem kell majd.:)
Ma viszont édeskömény fellelése volt a feladatom, amit persze a Nagypiacon véletlenül sem találtam, tehát, megint irány a Multi, ahol tegnap este árválkodott pár darab... mára már többen lettek, így már válogathattam is!:)
Hozzávalók:
Saláta:
1 db édeskömény(gumó)
1 db alma (Idaredet vettem most is)
1 db kígyóuborka
1 db paradicsom
Öntet:
- 2 ek. citromlé
- 4 ek. olívaolaj
- 1/2 tk. dijoni mustár (lenyaltam a kanálról egy laza nyalintással... máskor ezt a mozdulatot inkább hanyagolom)
- só
- őrölt bors
Az elkészítés menete:
Nagyon gyorsan elkészíthető!
1. Felszeleteltem az uborkát (nem hámoztam meg, s dehogy szedtem ki a magját!), az almát (csak a csokányát vágtam ki!, viszont jól meglocsoltam citrom levével, hogy előjöjjön még jobban az íze, s ne barnuljon meg), a paradicsomot és az édesköményt (nem tudtam, mit is kellene kezdeni vele... de megoldottam, s mint a hagymát, ketté vágtam, s felszeleteltem apró kis darabokra, majd szétszedtem, mert tényleg a hagymához hasonlít). Minden hozzávalót kötelezően megkóstoltam! Az édesgyömbérnek nagyon érdekes íze van!
2. Egy tálkába raktam az olívaolajat, a citrom levét és a dijoni mustárt, sóztam, borsoztam, majd jól elkevertem.
3. A salátára öntöttem az öntetet, s óvatosan összekevertem.
Mivel a gyerekeim tudják, milyen nagy feladat nekem egy vajaskenyér elkészítése, ha a vaj még merev állapotban van, s én nem vagyok hajlandó kivárni, hogy egy kicsit is megolvadjon... így ha most azt írom ide, hogy ennek a salátának az elkészítése egy laza csuklómozdulat a vajaskenyér borzalmasan nehéz feladatához képest, mindenki meglepődik... pedig ez az igazság!
4. Tányérra raktam, egy kis díszítés, majd fotózás.... s..... naná, hogy ettem is belőle egy jó nagy adagot.:)
..
Nézegettem, mit is kellene holnap készítenem, ami szintén nagyon könnyen elkészíthető, tehát, semmilyen előzetes konyhai (szak)tudást nem igényel, s mégis finom... egy mindenki által nagyon jól ismert saláta kerül terítékre.... a... Görög saláta. Nem hiszem, hogy bárkin is kifogna... remélem, rajtam sem fog.:) A hozzávalók beszerezhetőek, ami egyáltalán nem elhanyagolható szempont!!!