1 nap-1 saláta

1 nap-1 saláta

21. Juhtúró, görög joghurt, olívabogyó, szárított paradicsom háromféle színű paprikával

Nagyon finom!!!

2016. január 22. - ZsiFi

Ma elmentem a Malomparkban lévő élelmiszereket áruló multiba. Mivel most már másképp nézem a világot!:), így kíváncsian néztem körül... sőt, most már próbáltam látni is, nemcsak nézni!!! Eddig észre sem vettem, mennyire sokféle édességet, s egyéb nasizós cuccot árulnak. Nagy ívben ki is kerültem őket, s a zöldségek után a sajtpultok felé vettem az irányt. Mi lenne velem egy sajtboltban, ha még ezt a pár sajtot is annyira elképedve tudom bámulni. Próbáltam memorizálni a sajtok neveit.... s kezdett beindulni a fantáziám, mit is fogok legközelebb venni, mit mivel próbálok ki.:)

Ahogy így bámészkodtam, láttam, hogy van szardella kilóra!:)... majdnem 12 ezer Ft/kg-os áron! Gondoltam, kérek belőle kettő darabot.:) Már láttam üvegben is 1 500 Ft/üveg áron. Egyszer úgyis meg fogom venni.. s ez az egyszer el szokott jönni... majd nagyon gyorsan el szokott menni... remélem, a köztes időben viszont sikerül kreálnom néhány finom salátát.

Az egyik kimérős bödönre azt volt írva, hogy eredeti görög joghurt. Naná, hogy vettem belőle.:) Ahogy a juhtúróból is. Mindkettő finom volt már magában is, viszont összekeverve az összes hozzávaló... hát.... hm......................!!!

S persze, a zene... nem vagyok nagy James Bond rajongó (a legutóbbi részen simán bealudtam!), de a zenéjét érdemes meghallgatni.... Az utolsó előtti linknél bevallom, mosolyogtam egy kicsit:) :

https://www.youtube.com/watch?v=uab29gVZQOY&list=PLI2bPEixJSy8OuoYjby7Q7kWmA-rKV1D6

S persze, a recept:

Hozzávalók:

- 1 db sárga pritamin paprika

- 1 db piros pritamin paprika

- 1 db zöld pritamin paprika

- 5 db szárított paradicsom olajban

- 10 db fekete olívabogyó

- 20 dkg juhtúró (kimérős!)

- 20 dkg eredeti görög joghurt (kimérős!)

- 2 db teljes kiőrlésű császárzsemle

- 3 gerezd fokhagyma

- 4 ek. olívaolaj

Az elkészítés menete:

1. A paprikákat, a szárított paradicsomot, az olívabogyót felszeleteltem apró darabokra.

2. A juhtúrót összekevertem a görög joghurttal.

3. A hozzávalókat pár laza mozdulattal összekevertem.

4. Egy serpenyőben felmelegítettem 2 ek. olívaolajat (1 db császárzsemléhez!)

5. A fokhagymanyomón átnyomtam a 3 gerezd fokhagymát.

6. Az olajhoz adtam az átnyomott fokhagymákat, s elkevertem benne... hamar megéghet, ezért oda kell rá figyelni!

7. Szétszedtem a császárzsemléket, s megpirítottam az olajban. - Annyira finom, hogy nem lehet nem így enni ezután!

8. Tányérra raktam, fotóztam... s már ültem is neki... a császárzsemle nem hűlhet ki!!!

Nagyon egyszerű elkészíteni, s nagyon, de nagyon finom!!!

 

Ha valaki nagy James Bond film rajongó, akkor érdemes megnéznie egy-két részt újra. Magam is meglepődtem, hogy majdnem az összes J. B.-ot alakító színész nevét ismerem. Valójában hatból ötöt...

- Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan, Daniel Craig

Pár hete láttam egy filmet a J. B. regények írójáról, Ian Flemingről. Kicsit olyan volt ez a film, mintha a regényeiből készült filmek egyike lett volna. Hogy aztán, mennyire volt valósághű..... hát....

A bejegyzés trackback címe:

https://365salata.blog.hu/api/trackback/id/tr358302228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása