Egy kis piacon barangolás a zöldségek és a fetasajt miatt, majd boltba beugrás olívabogyóért és szárított oregánóért, s máris minden hozzávalót beszereztem.
Hozzávalók:
Saláta:
4 db paradicsom
1/2 uborka
8 db olívabogyó
120 g fetasajt
Öntet:
3 ek. olívaolaj (extra szűz!)
2 ek. citromlé (frissen facsart)
1 kk. oregánó (szárított)
Az elkészítés menete:
1. Megmostam a zöldségeket, majd a paradicsomot, a lila hagymát, az uborkát felkarikáztam, a fetasajtot 1x1 cm-es kockákra vágtam (állandóan hozzáragadt a késhez, így kissé nehézkes volt a szeletelése... lehet, hogy túl lágy volt, vagy jégre kellett volna raknom?:) Az íze viszont nagggyon jóóóó.... - az elrontott feták a számban landoltak!:
2. Egy lapostányéron egymásra helyeztem a zöldségeket.
3. A zöldségekre rápakoltam a fetasajtot és az olívabogyót.
4. Az olívaolajat, a citromlevet, az oregánót, a sót és a borsot jól összekevertem.
5. Az öntetet a zöldséghalomra öntöttem.
Szívesen összeforgattam volna a zöldségeket egymással és az öntettel. A recept szerint erre nincs szükség.... de miért nem?! Nekem túlontúl nagy rend lett így a tányéron. Ezért is csináltam arcot a citromnak, hátha kicsit lazít a látványon... a végén feladtam, s inkább próbáltam fotózni. Már tegnap elfogyott a magyar, paradicsom ízű paradicsom a piacon, amelynek az íze mellett még színe is volt. A most beszerzettnek sem narancssárga a színe, de a fényviszonyok mégis így adták vissza.....:( Tíz fotó elkészülte után végérvényesen feladtam!:(
Végső elkeseredésemben elkészítettem a kedvenc gyümölcssalátámat, amit ZsiFi salátának neveztem el. A lényege a leveles túró és a tejszín elegye, amihez aztán bármilyen gyümölcsöt adhatunk... nem lehet elrontani!:)