1 nap-1 saláta

1 nap-1 saláta

11. Paradicsom, mozzarella és avokádó saláta

Könnyen elkészíthető és finom

2016. január 13. - ZsiFi

Mára annyira finom lett a madársaláta variációm, hogy be is írtam annak a salátának az oldalára, vagyis tegnapra, ezt az észrevételemet!... Vannak saláták, amiknek tényleg össze kell érnie, s ezek a majonézes, tejfölös saláták végképp ilyenek!!!

A reggelem tehát a tegnapi elkeseredésem után jól indult... Annyira feldobott, hogy ma két salátát készítettem el... s mindkettő isteni lett!!!

Hozzávalók:

Saláta:

- 1 db érett(!) avokádó

- 2 db paradicsom (én csak érett paradicsomokat veszek.. - jó, tudom, hol éri ezeket már napsütés.. de akkor is)

- 1 csomag mini mozzarella (kb. 100 g)

- néhány friss bazsalikomlevél

- 10-15 db fekete olívabogyó

Öntet:

- 1 ek. kanát fehérborecet (csak óvatosan a mennyiséggel!)

- 4 ek. olívaolaj

- 1 tk. magos mustár (azt írja a recept, hogy tört magos mustár - nem tudom, hogy létezik-e ilyen... - nagyon sokat nem foglalkoztam a kérdéssel, mivel a fogam alatt úgyis tört lesz!)

- só

- bors

+

- friss, ropogós fehér kenyér (nem értem, miért ír mindig fehér kenyeret a recept... - kivételesen most én is azt vettem!

Az elkészítés menete:

1. Feldaraboltam a paradicsomot, széttépkedtem a mozzarellát (ezt írta a recept, én pedig így tettem:) ) és a bazsalikomlevelet, majd jött az avokádó.

2. Körbevágtam az avokádót, s kiszedtem a magját ( jó nagy magja van, tehát, érdemes nagyobb méretet venni belőle... főleg, hogy darabáron árulják). A salátáskönyv fotóján próbáltam kivenni, mit is kellene most csinálnom. Hagyjam rajta a héját, vagy sem? Tudtam, hogy nem kell megenni a héját, de a fotón annyira zöld volt... tehát, feldaraboltam úgy, ahogy volt.. majd rájöttem, mégsem kellene rajta hagynom, s most már darabonként szedegettem le a héját... micsoda sziszifuszi munka volt.:( Legközelebb már okosabb leszek (remélem). Valójában annyira érett volt, hogy egy mozdulattal meg lehetett fosztani a héjától... na és az íze... hm... Egy biztos - nagyon fontos, hogy érett legyen az avokádó!!!

3. Az olívaolajat, az ecetet és a mustárt a sóval és borssal összekevertem.

4. Tányérra pakoltam a paradicsomot, a széttépkedett mozzarellát (előtte le kell csepegtetni!), az avokádót, majd ráöntöttem az öntetet.

5. Széttépkedett bazsalikom levelet és olívaolajat tettem a tetejére.

6. A recept ropogós fehér kenyeret javasolt ehhez a salátához. Gondoltam, akkor most jó lenne legalább valamilyen formát szaggatni belőle. Csak a szívforma volt megfelelő erre. Eszembe jutott, hogy lehet, meg kellene egy kis olívaolajon pirítani... aztán úgy döntöttem még sem teszem... lefotóztam (természetes fény hiányában voltam, sajnos.:( )... megkóstoltam, majd úgy döntöttem, egy másik receptet is megcsinálok, úgyis le vagyok maradva..... 

A zene még mindig Charlie... - az oka egyszerű... - imádom!:)... nekem mindegy, kinek a számait énekli, csak ő énekeljen... tehát, lehet Generál, lehet Tátrai Band...

Jég dupla whiskyvel, Skandináv éjszakák, Nézz az ég felé, Mindenki valakié, Az légy, aki vagy,  Csak a zene van,  New York, New York, Egy szippantás a jóból, Hajnali szél, Titkos szerelem, Utazás az ismeretlenbe, Ha mégis jön a Rolling Stones...

A bejegyzés trackback címe:

https://365salata.blog.hu/api/trackback/id/tr638268500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása