Minél több salátás könyvet olvasok, annál inkább beugranak salátaötletek, összeállnak bennem 'receptek'. Ez a saláta is így jött létre.:) Pedig mennyire ellene voltam annak, hogy csak úgy összedobja valamit. Bár, azért ezek nem teljesen azok a megszokottan összedobott saláták mégsem.... remélem legalábbis, hogy nem tűnnek annak... már csak azért sem, mert közben el-elgondolkodom, vajon az ízek mennyire nyomják el, vagy erősítik fel egymást.
Egy kis zene:
S maga a saláta:
Hozzávalók:
Saláta:
- 1 db alma
- 2 maréknyi madársaláta
- 1/2 maréknyi rukkola (magában eléggé erős az íze!)
- nagylyukú sajt
- kecske (feta)sajt
Öntet:
- 2 ek. olívaolaj
- 1/2 ek. fehérborecet
- 1 tk. dijoni mustár
- 1 ek. citromlé (frissen facsart)
- só (a kecskesajt eléggé sós volt, így nem tettem már bele!)
- bors
Az elkészítés menete:
1. Megmostam, majd lecsepegtettem a salátákat.
2. Felkockáztam a sajtokat és az almát. Az almára azonnal frissen facsart citromot facsartam - így nem barnul meg olyan könnyen, s nagyon finom ízt csal elő az almából a citromlé!!!
3. Tányérra raktam, meglocsoltam az öntettel, majd következett a ... fotózás.... s a saláta elfogyasztása.
Nagyon könnyen elkészíthető! Az ízek pedig együtt jól működnek!:)